Idiomes

TALLER D'EDICIÓ GRÀFICA

PRÒXIM TALLER
  Lloc: Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, c/ Premià, núm. 15, baixos, Barcelona
  Durada: 8 hores
  Data: dissabte 7 d'octubre de 2017. Postposat al 28 d'octubre
  Horari: de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00
  Preu: 100€ (reserva de 50€)
  Inscripcions: sisplau, omple el formulari d'inscripció o envia'm un email.DE LA IDEA AL RESULTAT FINAL: COM CONSTRUIR PROJECTES FOTOGRÀFICS ESTÈTICS I AMB SENTIT EN PREMSA, EXPOSICIONS, LLIBRES I INTERNET

Aprèn a construir de manera efectiva discursos fotogràfics coherents, estètics, amb sentit, que capturin l'atenció dels espectadors, com una forma de comunicar molt millor una història, missatge o projecte artístic.


Descripció del taller

Hi ha molta gent que fa bones fotos, sobretot ara que tothom porta a sobre un telèfon amb una càmera incorporada. Però realitzar un bon reportatge fotogràfic, fotollibre, exposició o audiovisual és una cosa que va molt més enllà, que no tothom és capaç de realitzar de manera efectiva. De fet, molts fotògrafs tenen serioses dificultats a l'hora de plantejar i editar correctament el seu projecte fotogràfic. No se senten capaços de triar i descartar les seves pròpies imatges per estar massa 'ficats' a la foto.

Construir un discurs visual en qualsevol gènere fotogràfic (ja sigui narratiu, conceptual o estètic) és molt més que fer bones fotos. Abans que res, cal tenir molt clar què volem explicar perquè puguem concretar-ho visualment de manera eficaç. Només així podrem decidir correctament quines imatges hem de produir i prendre, quines fotos triar i descartar d'entre totes les disparades, com organitzar-les i ordenar-les i com construir finalment un discurs visual coherent i estètic en funció del lloc on vulguem difondre'l. No és el mateix editar un reportatge fotogràfic per a una revista que per a un fotollibre, una exposició, un audiovisual o una galeria d'imatges al nostre web.

És difícil trobar en l'àmbit educatiu línies de formació vinculades amb l'edició d'imatges. Aquest taller pretén omplir aquest buit perquè ofereix als alumnes els coneixements necessaris per a construir de manera efectiva discursos fotogràfics coherents, estètics, amb sentit, que capturin l'atenció dels espectadors, com una forma de comunicar molt millor una història, missatge o projecte artístic.


Objectius
 • Donar eines de coneixement perquè els fotògrafs puguin plantejar correctament els seus projectes fotogràfics, desenvolupar-los i editar les seves pròpies imatges per construir discursos visuals fotoperiodístics, documentals o artístics, amb el màxim criteri i rigor.
 • Aprendre a concretar correctament una idea de reportatge o projecte fotogràfic, a planificar-la, desenvolupar-la i resoldre-la fins convertir-la en un discurs visual coherent, estètic i amb sentit.
 • Aprendre a pensar en l'edició gràfica del nostre projecte fotogràfic des del primer moment.
 • Aprendre a seleccionar i organitzar les imatges que ens interessin i veure com, en funció de les fotos que triem, el discurs visual tindrà un sentit o un altre.
 • Conèixer les diferents maneres d'ordenar les fotos per aconseguir que una sèrie d'imatges soltes d'un aspecte de la realitat es converteixi en un discurs visual efectiu i estètic.

Aquest taller facilita els coneixements que permeten encarar decisions com:

 • Com definir bé allò que volem explicar o mostrar.
 • Com planificar i realitzar el nostre treball fotogràfic.
 • Quines imatges no poden faltar mai en un discurs visual.
 • Com evitar que ens falti una foto essencial per explicar una història o concepte.
 • Quines i quantes imatges triar d'entre totes les fotos disparades.
 • Com organitzar-les i en quin ordre.
 • Com triar la foto d'obertura.
 • Com triar la foto de tancament.
 • Com donar sentit i coherència a tot el discurs fotogràfic.
 • Quins recursos narratius i estètics podem utilitzar per fer que el nostre discurs sigui més atractiu.
 • Quines estructures cronològiques narratives podem utilitzar per ordenar-lo.
 • Com aconseguir que les nostres imatges dialoguin entre si.
 • Quin tipus d'imatges requereixen els diferents discursos fotogràfics.
 • Com editar les nostres imatges si volem publicar un reportatge en premsa.
 • Com editar-les si volem fer una exposició, un llibre, una galeria d'imatges en un web o un muntatge audiovisual.

A qui va adreçat

Aquest curs va dirigit a fotògrafs professionals i aficionats que vulguin conèixer les eines que els permetin desenvolupar, editar i construir discursos visuals fotoperiodístics, documentals o artístics de manera coherent, efectiva i estètica, que capturin l'atenció dels espectadors, com una forma de comunicar molt millor una història, missatge o projecte artístic.

Per als exemples de classe s'utilitzaran imatges de molts autors diferents de diversos gèneres fotogràfics, per la qual cosa el taller és adequat per a tot tipus d'alumnes, sigui quin sigui el tipus de fotografia que realitzin.

Es recomana que cada assistent porti un portfoli d'entre 10-15 imatges impreses en paper (no cal que siguin còpies en paper fotogràfic, poden ser d'impressora) per al seu visionat i edició a classe.

Condicions del taller

Si creus que aquest és el taller que estaves esperant, aquestes en són les dades:

  Lloc: a Barcelona
  Durada: 8 hores
  Data: dissabte 7 d'octubre de 2017
  Horari: de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 20:00
  Preu: 100€ (reserva de 50€)

 • La reserva no es retornarà en cap cas, excepte per anul·lació del curs
 • Màxim 20 alumnes, mínim 5
 • Em reservo el dret d'anul·lar el curs si no s'arriba al mínim d'inscrits

Inscripcions

Sisplau, omple el formulari d'inscripció o envia'm un email.


Et garanteixo que el taller serà molt didàctic i que resoldrà els teus dubtes i misteris de l'edició gràfica.
Copyright © Maria Rosa Vila · 2017